top of page
  • Фото автораenschool4

28 січня – Міжнародний День захисту персональних даних

28 січня 2021 року виповнюється 40 років з моменту відкриття для підписання Конвенції Ради Європи «Про захист осіб у зв'язку з автоматизованою обробкою персональних даних», яка заклала підвалини правового регулювання сфери захисту персональних даних на міжнародному рівні.

Як убезпечити свої персональні дані у мережі – основні поради


Важливо розуміти, що у ХХІ столітті персональні дані, розміщені у мережі Інтернет, піддаються ризику, і захищати їх потрібно завжди. Ось кілька порад, які допоможуть захистити свої дані.


«Ні» підозрілим сайтам!


Звісно, не можна відкривати підозрілі посилання, що містяться у текстах електронних листів і можуть бути піратськими програмами. І не вводьте свої дані на підозрілих сайтах.


Лише складні паролі


Потрібно для різних акаунтів користуватися різними паролями, які мають складатися з різних літер та цифр – так пароль буде стійким до зламу.


Оновлення ОС та антивірусів на пристроях


Потрібно регулярно оновлювати операційну систему, програми, встановлені на комп’ютерах та смартфонах. Це обов’язково, адже вони можуть стати небезпечними, якщо їх не оновлювати. До того ж важливо оновлювати антивірусні програми, які стоять на захисті даних, що зберігаються на комп’ютері.


Обережно користуватися відкритим Wi-Fi у громадських місцях


Якщо користуватися загальнодоступним Wi-Fi (без паролю) у громадських місцях, то рано чи пізно можна виявити, що конфіденційність особистих даних порушено.


Для вашої безпеки рекомендується не проводити оплату та не вводити персональні дані при користуванні відкритим Wi-Fi.






У нашому закладі в цей день класними керівниками проведені інформаційні бесіди з учнями, щодо правил користування інтернетом. Також вчителі предметними цього дня акцентували увагу на використанні тільки дозволених ресурсів зі свого предмету та рекомендували не працювати в мережі при умові приєднання до відкритих точок WI-FI без певних мір захисту.

0 просмотров0 комментариев
bottom of page