top of page
Поиск
  • Фото автораenschool4

Оздоровлення та відпочинок дітей

Додаток до листа НМЦ від 15.04.2019 №121

Оздоровлення та відпочинок дітей, які потребують особливої уваги та підтримки

Діти пільгових категорій мають можливість відпочити у ДПУ «Міжнародний дитячий центр «Артек» (м. Київ) та ДП «Український дитячий центр «Молода гвардія» (м. Одеса). Путівки надаються безоплатно або із частковою оплатою в розмірі 20, 30 чи 50 відсотків вартості путівки, яку вносять батьки відповідно до пільгової категорії дитини. Безоплатні путівки надаються дітям-сиротам; дітям, позбавленим батьківського піклування; дітям з інвалідністю, здатним до самообслуговування (за відсутності медичних протипоказань); дітям, один із батьків яких загинув (пропав безвісти) у районі проведення антитерористичних операцій, бойових дій чи збройних конфліктів або помер внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, одержаних у районі проведення антитерористичних операцій, бойових дій чи збройних конфліктів, а також внаслідок захворювання, одержаного в період участі в антитерористичній операції; дітям, один із батьків яких загинув під час масових акцій громадянського протесту або помер внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, одержаних під час масових акцій громадянського протесту; дітям, які проживають у населених пунктах, розташованих на лінії зіткнення; рідним дітям батьків-вихователів або прийомних батьків, які проживають в одному дитячому будинку сімейного типу або в одній прийомній сім'ї; дітям, взятим на облік службою у справах дітей як таким, що перебувають у складних життєвих обставинах; дітям, які постраждали внаслідок стихійного лиха, техногенних аварій, катастроф; дітям, батьки яких загинули від нещасних випадків на виробництві або під час виконання службових обов'язків; дітям із малозабезпечених сімей, які відповідно до законодавства одержують державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям; дітям із багатодітних сімей; Із частковою оплатою в розмірі 20 відсотків вартості (сплачується за рахунок батьків, осіб, які їх замінюють, або з інших джерел, не заборонених законодавством) дітям осіб, визнаних учасниками бойових дій відповідно до пункту 19 частини першої статті 6 Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту"; дітям, які перебувають на диспансерному обліку; членам дитячих творчих колективів і спортивних команд - переможцям міжнародних олімпіад, конкурсів, фестивалів, змагань, спартакіад; талановитим та обдарованим дітям - переможцям міжнародних, всеукраїнських олімпіад, конкурсів, фестивалів, змагань, спартакіад.

Із частковою оплатою в розмірі 30 відсотків вартості (сплачується за рахунок батьків, осіб, які їх замінюють, або з інших джерел, не заборонених законодавством) дітям, зареєстрованим як внутрішньо переміщені особи; членам дитячих творчих колективів і спортивних команд - переможцям всеукраїнських олімпіад, конкурсів, фестивалів, змагань, спартакіад; талановитим та обдарованим дітям - переможцям обласних олімпіад, конкурсів, фестивалів, змагань, спартакіад;

Із частковою оплатою в розмірі 50 відсотків вартості (сплачується за рахунок батьків, осіб, які їх замінюють, або з інших джерел, не заборонених законодавством) відмінникам навчання; лідерам дитячих громадських організацій; членам дитячих творчих колективів і спортивних команд - переможцям обласних олімпіад, конкурсів, фестивалів, змагань, спартакіад; талановитим та обдарованим дітям - переможцям міських олімпіад, конкурсів, фестивалів, змагань, спартакіад. Вікова категорія дітей - від 7 до 17 років включно. Основні вимоги: відсутність протипоказань за станом здоров’я, наявність карти щеплень, форма первинної облікової документації № 079/о «Медична довідка на дитину, яка від'їжджає в дитячий заклад оздоровлення та відпочинку», оформлена належним чином за три дні до початку оздоровчої зміни. За рахунок бюджетних коштів дитина має право на забезпечення путівкою до дитячих закладів оздоровлення та відпочинку один раз на рік за умови, що пільгова путівка за бюджетні кошти не надавалась їй у поточному році іншими уповноваженими установами. Для забезпечення дитини путівкою необхідно надати документ, який посвідчує особу дитини (свідоцтво про народження або паспорт громадянина України), а також документи, які підтверджують належність дитини до пільгової категорії. Всі документи подаються державною (українською) мовою. Якщо документ складено іншою мовою, до нього додається копія нотаріально засвідченого перекладу. За більш детальною інформацією щодо умов та переліку необхідних документів для отримання пільгових путівок на оздоровлення та відпочинок дітей батькам та особам, що їх замінюють, необхідно звернутись до відділу у справах сім’ї та молоді Енергодарської міської ради за телефоном (06139) 65001, 65535.


Пільгові категорії!
.docx
Download DOCX • 22KB

0 просмотров0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все
bottom of page